Campagne ‘Auto van de Straat’ zet door

19 november 2020 - De provincie Gelderland startte begin 2020 samen met Natuur & Milieu de campagne ‘Auto van de Straat’. Een initiatief om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de voordelen van het delen van elektrische auto’s. 6 maanden lang delen bewoners van deelnemende straten een elektrische auto. Vanwege het coronavirus lag het initiatief even stil, maar nu zet het zich door. Tot en met 1 december 2020 kunt u uw straat aanmelden.

De campagne

Auto van de Straat is een campagne waarmee de provincie Gelderland en Natuur & Milieu het delen van een (elektrische) auto willen bevorderen. De campagne licht de voordelen van autodelen uit. Diverse onderzoeken tonen aan dat niet-gedeelde auto’s gemiddeld 95% van de tijd stil staan. Autodelen is schoner, goedkoper en de milieubelastende autoproductie neemt af.

Aanmelden

Wilt u met uw straat, buurt of wijk gebruikmaken van dit concept? Wanneer de groep uit minimaal 10 deelnemers uit verschillende huishoudens bestaat kunt u zich aanmelden. Dit kan tot 1 december 2020 via het aanmeldformulier.

Vervolg

Drie straten krijgen de kans om zes maanden gebruik te maken van een elektrische deelauto. Gebruik van deze auto kost €2,50 per uur. Faciliteiten rondom de elektrische deelauto worden verzorgd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laadpalen. De straat die de deelauto het beste benut en daarover op een creatieve manier communiceert, mag de deelauto nog eens zes maanden langer houden. 

Webinar

Voor straten die geen deelauto krijgen maar zich wel hebben aangemeld is er een webinar. In dit webinar staan tips en tricks over succesvol autodelen centraal en is er ruimte om vragen te stellen. Zo kan iedereen goed voorbereid aan de slag om zelf een deel-initiatief te starten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze actie op de website van Auto van de Straat.

Reageer op dit artikel
Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: