Donderdag 28 oktober: GEA-masterclass ‘Klimaat & broeikasgassen’

13 oktober 2021 - De temperatuur stijgt verder en extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor, ook in Nederland. Maar hoe komt dit precies? En wat zijn de gevolgen? Wat is de laatste stand van zaken? Twee universitair docenten van Wageningen Universiteit & Research (WUR) geven op donderdag 28 oktober meer tekst en uitleg over het klimaat en broeikasgassen tijdens een speciale masterclass. Meld je aan!

Over de masterclass

Dr. ir. Chiel van Heerwaarden (universitair hoofddocent meteorologie) en dr. Ingrid Luijkx (universitair docent koolstofcyclus) lichten in deze masterclass de onderliggende mechanismes toe en geven informatie over de koolstofcyclus en het klimaat op wereldwijde schaal en de lokale effecten daarvan in Gelderland. Aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit het recente IPCC-rapport laten zij zien dat nu de tijd is om te handelen om de klimaatcrisis aan te pakken.

De masterclass ‘Klimaat & broeikasgassen’ vindt plaats op donderdag 28 oktober in Zutphen en is de tweede uit een reeks masterclasses van het Gelders Energieakkoord in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. De masterclasses worden gegeven door onafhankelijke experts en zijn gericht op de (bestuurlijke) kennis die nodig is om klimaatbeleid te maken en te realiseren. Ze geven lokale politici van alle partijen een goede basis voor verdere meningsvorming en achtergronden in debatten, beleidsvorming en beleidsuitvoering.

De masterclasses vinden plaats in de Buitensociëteit van Theater Hanzehof in Zutphen: een zaal met veel ruimte, die op elke mogelijke covid-maatregel is in te richten. De masterclasses zijn gericht op bestuurders, raadsleden en aspirant-raadsleden, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

GEA-masterclass ‘Klimaat & broeikasgassen’

Wanneer: Donderdag 28 oktober 2021
Tijd: 16:00 – 17:30 uur (inloop om 15:30 uur)
Waar: Buitensociëteit Theater Hanzehof, Zutphen

 

Foto: Marcin Jozwiak

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: