Mini-documentaire Benedenbuurt Wageningen

24 juni 2022 - Je kunt claimen dat de sleutel voor de energietransitie in (geo)politieke macht zit. Hoe actueel. Of anders in geld of techniek. Allemaal relevant wellicht. Maar laten we vooral de wil en de drive van mensen niet vergeten. Cruciaal zijn de koplopers die hun nek uitsteken om te realiseren wat er nog niet is. De doorzetters die de weg plaveien omdat ze zich niet laten tegenhouden door flinke hobbels op de route.

In de Wageningse Benedenbuurt vonden we een paar van deze pioniers. We volgden ze op de voet en legden hun reis vast in een mini-docu. We zien hoe de projectgroep samen met de bewonerscoöperatie werkt aan een duurzame warmtevoorziening voor de wijk. Kijk hier naar de kracht van een wijk. 

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: