Nieuwe GEA-regisseurs voor Duurzame Opwekking en Mobiliteit

29 november 2021 - Het Gelders Energieakkoord heeft twee nieuwe programmaregisseurs: Peter van de Wiel en Rogier Pennings. Peter pakt de regie voor het programma Duurzame Opwekking over. Rogier gaat aan de slag voor het programma Mobiliteit. Beide regisseurs starten per 1 december.

Peter van de Wiel was tot begin dit jaar wethouder in de gemeente Boxtel. Die functie bekleedde hij ruim elf jaar. In zijn periode als wethouder was hij onder meer verantwoordelijk voor duurzaamheid, bouw en ruimtelijke ordening. Veel kennis van die onderwerpen brengt hij samen met zijn bestuurlijke ervaring mee als aanjager van het GEA-programma Duurzame Opwekking. Hij pakt het stokje over van Joris Benninga die al veel waardevol voorwerk heeft verricht.

Rogier Pennings is werkzaam bij Stevin en al jaren (“…al vanaf mijn tiende”) bezig met duurzame mobiliteit. Zijn drive vindt hij in het verbinden van vakgebieden en het samen met stakeholders vinden van de best passende oplossingen op het vlak van ‘schone mobiliteit’. Verbinden, samenwerken en oplossingen vinden; daarmee is Rogier als GEA-regisseur voor het programma Mobiliteit een waardig opvolger van Marco Vellema. Marco heeft al menig project in ontwikkeling gebracht.Links op de foto Peter van de Wiel (Duurzame opwekking) en rechts op de foto Rogier Pennings (Mobiliteit)

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: