Project Les Elektrisch in Gelderland: Direct na het rijbewijs een elektrische auto rijden?

21 mei 2021 - Waarom leren rijden in een auto die over enkele jaren niet meer verkocht mag worden? Waarom de nieuwe generatie niet direct kennis laten maken met de auto die over enkele jaren de standaard is? Waarom is rijlessen in een elektrische auto, wat beter is voor het milieu, niet al gewoon de basis? Dergelijke vragen liggen ten grondslag aan het project Les Elektrisch.

Rijscholen kennis laten maken met het geven van rijles in een elektrische auto. Dat is het doel van het project “Les Elektrisch” van de provincie Gelderland en het Gelders Energieakkoord (GEA). Aspirant-bestuurders kunnen na het behalen van hun rijbewijs goedkoop gebruik maken van een elektrische auto en rijscholen kunnen onder andere gebruik maken van verschillende volledig uitgeruste elektrische lesauto’s. Les Elektrisch geeft antwoorden aan rijscholen en zorgt voor matchmaking tussen rijschool en leerling.

Initiatiefnemers

Les Elektrisch is een initiatief van Gelders Energieakkoord en provincie Gelderland. Gedeputeerde Jan van der Meer van Gelderland: “Elke elektrisch afgelegde rijleskilometer is er al een zonder uitstoot. Deze auto’s zijn vaak 10 uur per dag op de weg. Daarom is het goed dat meer rijschoolhouders de overstap gaan maken en dit ook aanbieden. Daarnaast maakt de jonge generatie er meteen kennis mee en zijn ze klaar voor hun eigen toekomst.”

Marco Vellema, programmaregisseur Gelders Energieakkoord vult aan: “Ervaring is belangrijk bij het willen overstappen naar een elektrische auto. Die ervaring willen we de jonge bestuurders direct geven. We verwachten dat zij na het behalen van het rijbewijs elektrisch willen rijden en graag gebruik willen maken van het aanbod om tegen gereduceerde kosten gebruik te kunnen maken van een elektrische deelauto. Hoe mooi is dat: direct na je rijbewijs de beschikking over een elektrische auto! Daarmee werken we aan minder uitstoot en lokaal schonere lucht. Het kan gewoon als we willen.”

Het project wordt gesteund door de partners BOVAG, Vereniging Rijschoolbelang (VRB) en Vereniging Elektrische Rijders (VER).

Webinar

Om meer te vernemen over het project Les Elektrisch wordt er op woensdag 26 mei een webinar georganiseerd voor rijschoolhouders. Tijdens dit webinar worden alle inzichten gedeeld die nodig zijn. Aanmelden kan via www.leselektrisch.nl/webinar.

Meer over Les Elektrisch

Informatie over elektrisch lessen en antwoorden op veel gestelde vragen voor zowel rijscholen als aspirant-bestuurders is te vinden op www.leselektrisch.nl. Daar kunnen zowel rijschoolhouders als leerling-bestuurders zich ook kosteloos inschrijven voor deelname.

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: