Uitnodiging excursie Natuurinclusieve Energietransitie
09 maart 2022 - Steeds vaker gaat het in gemeenten en provincies over een natuurinclusieve energietransitie. Wat houdt dat precies in? GEA-partner Natuur en Milieu Gelderland organiseert op 1 april een excursie naar twee locaties waar praktijkervaring wordt opgedaan met wind- en zonne-energie in combinatie met natuurontwikkeling.
Wat kun je tijdens de excursie verwachten:
- Windpark Deil, met daarbij natuurgebied het Broek. Dit betreft een mooi voorbeeld hoe met de bouw van windmolens rekening is gehouden met de vele trekvogels, die juist rond deze tijd te zien zijn in het gebied. Gerlach Velthoven en een medewerker van Staatsbosbeheer kunnen ons er alles over vertellen.
- Drijvend zonneveld Lingepolder, op dit moment in aanbouw in het Lingemeer. Hier wordt straks ook een drijvend eiland gerealiseerd met plek voor natuur en recreatie. We worden ontvangen door Vivian Kamp en Marloes Sprong-Ariëns, beiden werkzaam bij K3Delta, en iemand van coöperatie ecoBuren.
Behalve aandacht voor natuurinclusieve energietransitie is er tijdens de excursie ook aandacht voor andere zaken, bijv.: hoe werkt dat, lokaal coöperatief (mede-)eigendom realiseren? Hoe kan (lokaal) overheidsbeleid zorgen voor goede projecten?
Praktische informatie
De excursie vindt plaats op vrijdag 1 april. Het programma begint om 11:00 uur bij Windpark Deil en eindigt uiterlijk om 15:00 uur bij de Lingemeren. Je kunt er met eigen vervoer komen (t.z.t. ontvang je de gegevens), maar je kunt ook gebruik maken van een touringcar. Het start- en eindpunt van deze touringcar is station Arnhem Centraal Sonsbeekzijde. Deze bus vertrekt om 10:00 uur naar de eerste locatie, en is uiterlijk weer rond 15:30 uur bij het station terug. Neem, indien de maatregelen dit verplichten, een mondkapje mee. De touringcar valt onder openbaar vervoer
Aanmelden
Interesse? Via onderstaande deze link kun je je aanmelden. Je kunt er via linkjes ook (eerst) nog wat meer informatie lezen over beide locaties en over natuurinclusieve energietransitie.
Foto: Ronald Verwijs via Natuur en Milieu Gelderland