Voormalig stortplaats omgetoverd tot zonneveld

30 november 2020 - In de gemeente Brummen verrijst binnenkort ‘Zonnepark Eerbeek’. Een bijzonder project, want dit zonneveld wordt gerealiseerd op een voormalige stortplaats van de papierindustrie. In totaal worden er zo’n 15.500 zonnepanelen gelegd, die samen genoeg energie zullen opwekken voor circa 1.600 huishoudens.

Hoewel het leggen van de panelen in een vergevorderd stadium is, duurt het nog even voordat de panelen werkelijk zijn aangesloten op het netwerk. Brummen Energie, de lokale energiecoöperatie en tevens initiatiefnemer van dit zonneveld, en netwerkbeheerder Liander verwachten dat Zonnepark Eerbeek in februari 2021 operationeel is. Kijk voor meer informatie op de website van Brummen Energie.

 

 

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: