Zaterdag 2 oktober: Roadshow Les Elektrisch

06 september 2021 - Speciaal voor rijscholen die geïnteresseerd zijn in het lesgeven in een elektrische auto, organiseert Les Elektrisch op zaterdag 2 oktober van 10:00 tot 16:00 uur de eerste roadshow. Het project dat een initiatief is van het GEA-netwerk en mogelijk is gemaakt door Provincie Gelderland is te gast bij ElaadNL, hét kennis- en innovatiecentrum over elektrische mobiliteit en laadinfrastructuur. 

Kennismaken met elektrisch lessen

Tijdens deze roadshow, met een geheel verzorgd ochtend- en middagprogramma, besteden we via presentaties aandacht aan o.a. de huidige stand van zaken en toekomst van elektrische rijden en laadinfrastructuur. Daarnaast vinden er ook twee panel discussies plaats over de kosten van elektrisch lessen en ervaring met elektrische lesauto’s. Er is gedurende de hele dag de mogelijkheid om verschillende, met dubbele bediening uitgeruste elektrische lesauto's en laadpalen te testen. Tot slot zullen er dealers aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de kosten en opties van de elektrische (les)auto’s.

Aansluiting met de auto's van nu en in de toekomst

“In 2030 stopt de verkoop van brandstofauto's. Het marktaandeel verkochte elektrische auto’s stijgt dan ook snel. Toch leren we tot op heden het besturen van een auto nog massaal in een vervuilende brandstofauto en dus komt de nieuwe bestuurder niet in aanraking met de auto van de toekomst”, vertelt programmaregisseur Marco Vellema van het GEA-programma Mobiliteit. "Daarom is eerder dit jaar het project Les Elektrisch gelanceerd, een project uit de koker van het GEA-netwerk en dat mogelijk is gemaakt door Provincie Gelderland. De uitvoering gebeurt in samenwerking met BOVAG, de Vereniging Rijschoolbelang (VRB) en de Vereniging Elektrisch Rijden (VER). Wie meer weten wil is van harte uitgenodigd om deel te nemen tijdens de roadshow."

Het volledige programma volgt binnenkort, maar je kunt je nu al aanmelden via deze link.

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: