Het verhaal van GEA

Klimaatverandering. Voor de één een ingewikkeld probleem. Voor een ander een uitdaging. Die ‘doet wat ie kan’. Voor weer een ander betekent klimaatverandering politiek. Soms als een struisvogel; soms vechtend tegen wil en dank. De onrust over ons klimaat kent veel emoties: van overtuiging tot ontkenning en van boosheid tot gelatenheid. Maar hoe je er ook over denkt of wat je ook voelt, één ding staat als een paal boven het rijzende water: niets doen is geen optie. Dit waait niet over. Maar wat moet je als (kleine) gemeente? Wat doe je als bewoner in de wijk? Wat begin je als bedrijf? Hoe acteer je als school? Natuurlijk. In je eentje begin je niet veel. Maar waarom zou je ook? We zijn met zo velen. Samen hebben we enorm veel kennis en innovatiekracht. 

Samen kunnen we helpen het tij te keren. Door onze krachten te bundelen. Door over de grenzen van tuin, gemeente of politieke beweging te kijken. Door elkaar te inspireren. Door elkaar te helpen en te versterken. Met ideeën en innovaties die echt helpen. Concreet en dichtbij. We gaan ons anders verplaatsen, anders eten, anders wonen, anders produceren en anders werken. ‘Anders’ wordt het nieuwe gewoon. Zodat we verdere opwarming stoppen en we de aarde nog met trots en fatsoen aan onze kinderen kunnen doorgeven. In 2015 zijn we een beweging gestart die niet meer te stoppen is. We gaan alleen maar vooruit. Inmiddels hebben 250 organisaties elkaar gevonden op deze weg naar een CO2-arme leefomgeving. Voor ons en de generaties na ons.

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: