Investeren in verdubbeling netcapaciteit

14 mei 2020 - ‘De verduurzaming van het energiesysteem is één van de grootste verbouwingen van Nederland ooit’, zo meldt Liander op haar site. Samen met andere netbeheerders werken ze aan een verdubbeling van de capaciteit binnen 10 jaar. Dat vraagt miljarden aan investeringen. De plannen zijn inmiddels openbaar en nadrukkelijk bedoeld om feedback op te ontvangen.

Knelpunten

Realisatie lukt immers alleen in hechte samenwerking met alle partijen die een rol hebben in de energietransitie. Daarom spelen de netbeheerders op een transparantie en actieve manier ‘open kaart’. Het gaat in de plannen vooral om het oplossen van de knelpunten op het elektriciteitsnet. Voor het gasnet wordt gestuurd op behoud voor de toekomstige toepassing van duurzame gassen.

Benieuwd naar de investeringsplannen? Kijk op: https://www.liander.nl/over-liander/investeringsplannen 

Reageer op dit artikel

Corona: wat is de impact bij jouw organisatie?Praat mee!

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: