Wethouder Tiemens trapt project eHUBS af in Hatert

15 juni 2020 - Sinds 15 juni zijn er 10 eHUBS geopend in Nijmegen. Wethouder Tiemens opende een van de Nijmeegse locaties bij winkelcentrum Hatert in de Couwenbergstraat. Een eHUB is een verzamelplek waar verschillende elektrische vervoermiddelen staan. Iedereen mag de vervoermiddelen huren. 

Op dit moment staan er elektrische fietsen (Urbee) en een elektrische auto (Amber). Er komt ook nog een elektrische bakfiets (Cargoroo). 

Er zijn 10 plekken in Nijmegen en 3 plekken in Arnhem uitgekozen. De Nijmeegse locaties zijn: De Klif, Eijkpunt, Winkelcentrum Hatert, Hertogplein, Start up Nijmegen, Handelskade, Hengstdal, Horstacker, Zwanenveld en Campus Radboud.

Meer over het eHUBproject

Het eHUBproject is een Europees project waar Nijmegen en Arnhem samen aan meedoen. Beide gemeenten willen dat iedereen elektrisch vervoer kan gebruiken voor bijvoorbeeld een boodschap, de rit naar het werk of om de kinderen naar school te brengen. Het huren van bijvoorbeeld een e-bike werkt heel eenvoudig via een app. Zo zorgen gemeenten en inwoners samen voor een schonere en bereikbare stad. Op de website ehubnijmegen.nl staat meer informatie over de inzet en het gebruik van de eHUBs.

Het project is een proef die tot eind 2021 duurt en waarvan de gemeenten willen leren. Zo proberen ze verschillende plaatsen en opstellingen uit. 

Doelen

Het uiteindelijke doel van het proefproject is: minder CO2 in de stad. Door het aanbieden van deelvoertuigen zullen Nijmegenaren en Arnhemmers minder snel de auto pakken en eerder kiezen voor duurzaam vervoer is de gedachte.

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: