Zonnepark in gemeente Zutphen helpt mensen met laag inkomen aan groene stroom

18 maart 2020 - Voor meer dan 650.000 mensen in Nederland is het al moeilijk genoeg om op tijd de energierekening te betalen. Zorgen om de financiën weerhoudt hen dan ook vaak om te investeren in verduurzamingsmaatregelen. In de gemeente Zutphen wordt nu hard gewerkt aan een zonnepark om de energietransitie voor mensen met een kleine beurs toch mogelijk te maken.

Energiecoöperatie 

“De panelen worden gekocht door een lokale energiecoöperatie dankzij een lening vanuit de gemeente en een sponsorbedrag via de Energiebank van de Stroomversnellers. De investering wordt onder andere terugbetaald door het verkopen van de stroom aan een collectief die dan weer door lokale huishoudens in de sociale huurwoningen kan worden gebruikt," zegt Maurien de Jager, die spreekt namens het collectief.

Het collectief schat dat de sociale huurders uit de buurt zo'n € 120,- per jaar minder gaan betalen aan elektriciteit.

Lees hier een uitgebreid artikel over deze ontwikkeling in Zutphen.

Foto: Willekeurig zonnepark als voorbeeld via Kelly Lacy / Pexels

 

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: