Actueel
RES 1.0 Regio Foodvalley: wind- en veel zonne-energie
22 april 2021
Regio Foodvalley wil in 2050 alle energie die gebruikt wordt duurzaam opwekken, zo staat vermeld in de RES 1.0 die de regio heeft gepresenteerd. In 2030 moet daarvoor de eerste grote stap gezet zijn. Hoe? Door energie te besparen en zoveel mogelijk zonnepanelen op geschikte daken en op…
Lees verderDe maatschappelijke tender als route naar lokaal eigendom
19 april 2021
Hoe krijgen we de grootschalige productie van elektriciteit met wind en zon in lokale handen? Het is één van de grote vragen in de RES-opgave. Terwijl de media bol stonden van het gebrek aan lokaal eigenaarschap en naar het buitenland vloeiende rendementen, boog het GEA zich met de…
Lees verderRES 1.0 Rivierenland mikt 1,2 TWh duurzame opwek in 2030
07 april 2021
Regio FruitDelta Rivierenland heeft hun RES 1.0 gepresenteerd. De regio zet in totaal in op 191 hectare zon op dak, 249 hectare aan zonnevelden en 49 windturbines in 2030.
Lees verder“Ook wind is hard nodig voor groene energie”
07 april 2021
De weerstand tegen windmolens groeit. Daarom lijken veel (Gelderse) bestuurders voor de relatief veilige weg van zonnevelden te kiezen, aldus Jan van der Meer namens de voorzitters van de zes Gelderse RES-sen in Trouw. Door deze disbalans dreigt een instabiel netwerk en enorme extra…
Lees verderVol stroomnet rond Bommelerwaard en Neerijnen zorgt voor vertraging elektriciteitsproductie
30 maart 2021
Het elektriciteitsnet in de Bommelerwaard en Neerijnen heeft zijn maximale capaciteit bereikt. Daardoor moeten ondernemers met plannen om hier extra stroom te leveren aan het elektriciteitsnet wachten tot 2023. Het gaat met name om tuinders met WKK’s en nieuwe wind- en zonneparken. In…
Lees verderWhitepaper: Van klimaatakkoord naar keukentafel
29 maart 2021
Het Klimaatakkoord en de daarin afgesproken verduurzaming van de gebouwde omgeving kan alleen in samenwerking met alle betrokkenen worden gerealiseerd. GEA-partner Klimaatverbond Nederland heeft samen met een team van experts een collectieve aanpak ontwikkeld voor de organisatie en…
Lees verder